Postat av Morten Postrup den 14 oktober 2012 Inga kommentarer

Taggat med

Den ofrivillige krönikören – En hyllning till Malte Persson

Världens sämsta krönikör påstod sig Magazine Z ha när det begav sig, troligen i runda slängar 1988. Dessvärre har verkligheten i många fall överträffat dikten.

Sveriges mest ofrivilliga krönikör är däremot Malte Persson i Fokus. På twitter ondgör han sig över omöjligheten i att skriva krönikor, frossar i självömkan över uppdragets hopplösa karaktär och utser sig själv till ett misslyckande i krönikeskrivandets ädla(?) konst:

5 oktober: Har lämnat krönika. Hoppas nu att redaktören accepterar den, men att den på något vis ändå inte når fram till prenumeranterna.

3 oktober: Ska lämna krönika igen. Visste ni att krönikor användes som tortyrmetod under medeltiden? Att krönikor smält hälften av all is på Arktis?

Men inte bara Magazine Z misstog sig – utan det gör även Malte Persson. Hans återkommande krönikor i Fokus är fulländade och har en säregen stilistik. Hans gnälliga och reaktionära stil maskerar till förstone de sylvassa och genomträngande betraktelser han gör av samtiden. En krönikör i sitt esse. Men för all del, fortsätt du att gnälla. Men redaktörens krönikebeställningar blir du nog inte av med. Hatten av!

Kommentera