Postat av Morten Postrup den 7 juni 2012 (3) kommentarer

Taggat med

En godkänd titel är ingen försäkring mot varumärkesintrång

Inom kort lanseras Miss World Magazine av Per Holknekt, Jesper Heed och Sofia Miriamsdotter. Magasinet har enligt egen uppgift fått utgivningsbevis från PRV.

Miss World får en att tänka på en skönhetstävling. Men Miss World Magazine har inget med skönhetstävlingen att göra. Den är helt fristående och verkar snarare vilja stå för värderingar som kan tyckas motsatta, exempelvis ”det naturligt attraktiva”, ”Ingen beauty queen”, ”Miss World är inte cool eller fabulous. Bara lite näck” för att citera manifestet på missworld.se.

När man ansöker om utgivningsbevis gör PRV en granskning av den titel man valt. Kriteriet för att titeln ska godkännas är att den inte är förväxlingsbar med en titel som redan har utgivningsbevis.

Ingen granskning görs för att säkerställa att titeln inte inkräktar på skyddade varumärken.

– [Den föreslagna titeln] granskas inte mot varumärken eller firmanamn, säger Eva Björk på PRV.

I praktiken betyder detta att man inte är försäkrad mot eventuella varumärkesintrång i och med att PRV godkänner en titel i utgivningsbeviset. Men Per Holknekt har torrt på fötterna som ägare till varumärket Miss World för utgivning av tidningar.

Miss World Magazine på webben: http://missworld.se/ och på Facebook: http://www.facebook.com/missworldmagazine.
Andra skriver: Resumé

Uppdatering: Sofia Miriamsdotter är medarbetare i tidningen men inte en av grundarna.

3 kommentarer

  1. Skrivet av mymlan 8 juni 2012

    För sakens skull kan jag säga att jag inte är med och ”startar” tidningen. Det är Jesper och Per. Jag jobbar åt dom på frilansavtal…

  2. Skrivet av Morten Postrup 8 juni 2012

    @mymlan: Tack för klargörandet!

Kommentera