Postat av Morten Postrup den 7 juni 2012 (1) kommentar

Taggat med

PRV ger Holknekt grönt ljus för Miss World

Jag skrev tidigare om att bland annat Per Holknekt fått utgivningsbevis från PRV för nya Miss World Magazine. Sedan mars 2012 äger också Per Holknekt varumärket Miss World i Sverige.

Varumärken registreras i ett antal olika klasser enligt EU-standard, totalt 45 stycken. Varumärket Miss World ägs i Sverige i flera klasser av Miss World Limited, ett bolag associerat med skönhetstävlingen. Bland annat i klass 41.

Per Holknekt är alltså sedan mars 2012 även han ägare till varumärket Miss World. Bland annat i klass 41 med beskrivningen ”Utgivning av tidningar; publicering av elektroniska böcker och tidskrifter on-line.”

Därmed har PRV bedömt att det inte finns någon konflikt mellan den registrering som skönhetstävlingen har på varumärket Miss World med den verksamhet som Per Holknekt avser bedriva inom ramen för varumärket Miss World.

Uppdatering:

Att PRV godkänner en registrering av ett varumärke betyder inte alltid att det gjorts en förhandsgranskning av eventuella konflikter med befintliga varumärken. Så här skriver Camilla Ström på PRV:

– När man registrerar EU-varumärken görs ingen granskning mot tidigare registrerade rättigheter. Det är nämligen upp till rättighetsinnehavarna att själva bevaka sina rättigheter och därmed invända mot varumärken som anses ligga för nära det egna. Det innebär att många registreringar går igenom trots att det egentligen finns förväxlingsbara märken sedan tidigare.

En kommentar

Kommentera