Vad tycker du om min bok »Så gör du om din tidning«?

Lägg gärna till din kommentar eller ditt omdöme om boken!

4 kommentarer

 1. Skrivet av Marianne Andrée 5 november 2008

  Det är många som har hört av sig till mig genom åren och velat göra om min tidning.

  I början när de ringde tog jag det som en förolämpning, sedan insåg jag att det var en helt vanlig försäljningsmetod som inte riktade sig till mig personligen.

  Nu har Morten Postrup skrivit en bok. Också den med ett direkt tilltal, men istället för att heta ”Så tänker jag göra om din tidning” har han smart nog kallat den ”Så gör du om din tidning”. Valet och villkoren är alltså mina egna.

  Förutom själva redesignen och alla dess olika delar fastnade jag för
  rubriker som: ”Så går du in i en konflikt” eller ”Så pratar du med din vd”.

  Jag har varit chefredaktör för flera tidningar i organisationer och på myndigheter och ofta tampats med ledningsgrupper som har haft en annan angreppsvinkel på tidningen än vad redaktionen har. Mortens råd här är kloka och insiktsfulla. Om jag, mot alla förmodan, skulle göra om min tidning skulle jag gärna hålla den här gula boken i handen.

 2. Skrivet av Carl-Magnus Löfström 6 november 2008

  Som representant för nya media och ansvarig för webbsajten suntliv.nu så har jag funnit många visdomsord i Morten Postrups bok, trots att den främst talar om tidningar.

  I mina ögon kunde den lika gärna ”Så bedriver du redaktionella förändringsprocesser”, vilket är väldigt osexigt – så jag förlåter Morten.

  Det bästa med boken är dess direkta tilltal och upplägget som gör att den går att använda som en handbok med checklistor. Då den dessutom är sprängfylld med sådana så har jag haft stor nytta av den i de förändringsprocesser jag bedriver.

  En av de största ‘ögonöppnarna’ i boken för mig var avsnittet Undvik kompromisser. Istället för att presentera ett par tre alterantiv för kund att välja mellan som sedan resulterar i en mitt-i-mellan-produkt som ingen är nöjd med, så förordar Morten att satsta på ett förslag – en lösning. Det förslag man tycker är bäst och kan stå för. För som konsult så ska man berätta för kunden vilket är det bästa alterantivet – inte låta denna stå för valet själv.

 3. Skrivet av Ulla Carle 28 januari 2009

  Hörrö, vilken bra bok du har skrivit! Så gör du om din tidning. Det var helt klart inte bra att jag började läsa den igår kväll, tio minuter innan jag hade tänkt mig att somna. Idag är jag trött, och det är ditt fel.
  Vad mycket kunskaper du har, och en förmåga att förmedla dom på ett verkligt bra sätt. Boken är, det inte helt enkla ämnet till trots, lättillgänglig och till och med rolig! Trevliga små faktarutor, listor, underfundiga kommentarer, ger gott om tillfällen till igenkänning, jordnära och klokt tilltal. Vill du bli min idol? Ha det!

 4. Skrivet av Benjamin Peetre 6 maj 2009

  Jag tycker att det var en kul bok att läsa. Jag gav den till min chefredaktör Daniel när han fyllde 41.

Kommentera