Hoppa till innehåll

DN slarvar med trovärdigheten

Postat av den

På sidan 10 i tryckta DN (21 februari 2011) gör man några generalfel. I rubriken till artikeln används en logotyp för DN.se. Texten handlar om en satsning som tidningen gör för att hjälpa läsarna att bli bättre på att använda internet.

  • Att använda logotyper i rubriker (eller för den delen, i löpande text) ser väldigt säljigt ut och signalerar att det redaktionella urvalet har satts ur spel.
  • Att DN gör reklam för en egen satsning på redaktionell plats är klandervärt. Texten är en annons och bör utformas som en annons.
  • Om den här texten hade nyhetsvärderats på vanligt sätt hade den aldrig kommit in i tidningen. Enda anledningen är att texten handlar om något som DN själva gör. Interna påtryckningar?
  • Hur kom texten in på redaktionell plats? Hur gick det till när loggan lades in i rubben? Lite att fundera på för DN-cheferna idag.

Fler inlägg

Sida lägger ner sin tidning – vad betyder det?

Postat av den

Sidas tidning OmVärlden befaras gå i graven, erfar Journalisten. Åtminstone i sin nuvarande självständiga form. Ska en myndighet verkligen finansiera journalistik som handlar om myndighetens eget verksamhetsområde? Ger inte det ett trovärdighetsproblem? Det är väl upp till de vanliga medierna att bevaka dessa frågor? Verkligheten är tyvärr inte så enkel. Även om vi lever i …

Några tankar om organisationspressen

Postat av den

Vilka är organisationspressens utmaningar vad gäller fortsatt digitalisering? Jag skissade på en rapport om detta för branschorganisationen Sveriges Tidskrifter, men mitt svar blev till slut att jag inte tror att det behövs någon rapport, utan snarare att man fortsätter att lyfta fram bra case. Men under mina samtal med ett tiotal personer kom det ändå …

Citat från nöjda nätverkare

Postat av den

Mina nätverk är uppskattade och ger både nytta och inspiration till deltagarna. Här är några exempel från deltagare: Värdefullt med ett nätverk som fokuserar på de frågor jag brottas med just nu. Bra att det finns utrymme att prata om såväl dagsaktuella ämnen som mer strategiska utvecklingsområden. Nätverket är en skön oas där man kan …