Hoppa till innehåll

DN slarvar med trovärdigheten

Postat av den

På sidan 10 i tryckta DN (21 februari 2011) gör man några generalfel. I rubriken till artikeln används en logotyp för DN.se. Texten handlar om en satsning som tidningen gör för att hjälpa läsarna att bli bättre på att använda internet.

  • Att använda logotyper i rubriker (eller för den delen, i löpande text) ser väldigt säljigt ut och signalerar att det redaktionella urvalet har satts ur spel.
  • Att DN gör reklam för en egen satsning på redaktionell plats är klandervärt. Texten är en annons och bör utformas som en annons.
  • Om den här texten hade nyhetsvärderats på vanligt sätt hade den aldrig kommit in i tidningen. Enda anledningen är att texten handlar om något som DN själva gör. Interna påtryckningar?
  • Hur kom texten in på redaktionell plats? Hur gick det till när loggan lades in i rubben? Lite att fundera på för DN-cheferna idag.

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …