Hoppa till innehåll

Konsten i Berlin och Berlin i konsten

Postat av den

Som ni vet är jag förtjust i konst. Jag är också förtjust i Berlin. Så när jag fick erbjudandet att skriva kapitlet om konst i en ny bok om Berlin tackade jag omedelbart ja.

Dessvärre är jag inte särskilt förtjust i att skriva. Tack och lov hade jag just läst Torgny Lindgrens »Minnen« (budet om hans bortgång kom mitt under läsningen) där han formulerar ett slags lakoniskt manifest för en motvillig författare. Jag tog det som en uppmaning personligt riktad till just mig: Skriv!

Berlin Puls är tredje boken av en ny typ av reseguide från Karavan förlag efter New York Puls och London Puls. I ett antal tematisk uppbyggda essäer tecknas essensen av populära turistmål på ett lite djupare och mer tillbakalutat sätt.

Som ni säkert vet, eller kommer att förstå när ni läser boken, så är Berlin en alldeles särskild stad. Den har varit med om så mycket. Så mycket av västerlandets historia har satt sina spår och sina ärr i den staden. Numera är den kanske inte den hetaste platsen för vare sig konstnärer eller hipsters, det går tretton på dussinet av städer som vill vara »det nya Berlin«. Men charmen kvarstår. Plus att det är enkelt att ta sig dit och billigt att vara där.

Vi ses Berlin. Och innan ni åker dit, läs boken.

Fler inlägg

Läs min bok »Journalistik och content marketing«

Postat av den

Min senaste bok heter »Journalistik och content marketing« och är en grundlig genomgång av likheter och skillnader. Tanken med boken är att tydliggöra hur olika journalistik är i förhållande till content marketing, det vill säga kommunikation eller marknadsföring med redaktionellt innehåll. Min förhoppning är att organisationer och andra tidningsägare som står inför ett vägval ska …

Beställ »Så gör du om din tidning« idag!

Postat av den

Min bok »Så gör du om din tidning« är en energikick för chefredaktörer som står inför en omgörning. Den innehåller tips, listor och resonemang för en lyckad redesign. Den har några år på nacken så vill du ha ett ex får du mejla morten@postrup.se.

Bibliotekstjänst recenserar »Så gör du om din tidning«

Postat av den

Bibliotekstjänst tar upp min bok »Så gör du om din tidning« i häfte 7/2009. Där anmäls den av Olle Grönstedt som skriver: »Genomgående av värde är de många checklistor som boken innehåller, vilka kan ge ingångar till konstruktivt tänkande. Som journalist fann jag steg nr 5 (Lösning) vara den bästa utgångspunkten för ett förändringsarbete. Där …