Hoppa till innehåll

PRV ger Holknekt grönt ljus för Miss World

Postat av den

Jag skrev tidigare om att bland annat Per Holknekt fått utgivningsbevis från PRV för nya Miss World Magazine. Sedan mars 2012 äger också Per Holknekt varumärket Miss World i Sverige.

Varumärken registreras i ett antal olika klasser enligt EU-standard, totalt 45 stycken. Varumärket Miss World ägs i Sverige i flera klasser av Miss World Limited, ett bolag associerat med skönhetstävlingen. Bland annat i klass 41.

Per Holknekt är alltså sedan mars 2012 även han ägare till varumärket Miss World. Bland annat i klass 41 med beskrivningen ”Utgivning av tidningar; publicering av elektroniska böcker och tidskrifter on-line.”

Därmed har PRV bedömt att det inte finns någon konflikt mellan den registrering som skönhetstävlingen har på varumärket Miss World med den verksamhet som Per Holknekt avser bedriva inom ramen för varumärket Miss World.

Uppdatering:

Att PRV godkänner en registrering av ett varumärke betyder inte alltid att det gjorts en förhandsgranskning av eventuella konflikter med befintliga varumärken. Så här skriver Camilla Ström på PRV:

– När man registrerar EU-varumärken görs ingen granskning mot tidigare registrerade rättigheter. Det är nämligen upp till rättighetsinnehavarna att själva bevaka sina rättigheter och därmed invända mot varumärken som anses ligga för nära det egna. Det innebär att många registreringar går igenom trots att det egentligen finns förväxlingsbara märken sedan tidigare.

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …