Hoppa till innehåll

PRV ger Holknekt grönt ljus för Miss World

Postat av den

Jag skrev tidigare om att bland annat Per Holknekt fått utgivningsbevis från PRV för nya Miss World Magazine. Sedan mars 2012 äger också Per Holknekt varumärket Miss World i Sverige.

Varumärken registreras i ett antal olika klasser enligt EU-standard, totalt 45 stycken. Varumärket Miss World ägs i Sverige i flera klasser av Miss World Limited, ett bolag associerat med skönhetstävlingen. Bland annat i klass 41.

Per Holknekt är alltså sedan mars 2012 även han ägare till varumärket Miss World. Bland annat i klass 41 med beskrivningen ”Utgivning av tidningar; publicering av elektroniska böcker och tidskrifter on-line.”

Därmed har PRV bedömt att det inte finns någon konflikt mellan den registrering som skönhetstävlingen har på varumärket Miss World med den verksamhet som Per Holknekt avser bedriva inom ramen för varumärket Miss World.

Uppdatering:

Att PRV godkänner en registrering av ett varumärke betyder inte alltid att det gjorts en förhandsgranskning av eventuella konflikter med befintliga varumärken. Så här skriver Camilla Ström på PRV:

– När man registrerar EU-varumärken görs ingen granskning mot tidigare registrerade rättigheter. Det är nämligen upp till rättighetsinnehavarna att själva bevaka sina rättigheter och därmed invända mot varumärken som anses ligga för nära det egna. Det innebär att många registreringar går igenom trots att det egentligen finns förväxlingsbara märken sedan tidigare.

Fler inlägg

Sida lägger ner sin tidning – vad betyder det?

Postat av den

Sidas tidning OmVärlden befaras gå i graven, erfar Journalisten. Åtminstone i sin nuvarande självständiga form. Ska en myndighet verkligen finansiera journalistik som handlar om myndighetens eget verksamhetsområde? Ger inte det ett trovärdighetsproblem? Det är väl upp till de vanliga medierna att bevaka dessa frågor? Verkligheten är tyvärr inte så enkel. Även om vi lever i …

Några tankar om organisationspressen

Postat av den

Vilka är organisationspressens utmaningar vad gäller fortsatt digitalisering? Jag skissade på en rapport om detta för branschorganisationen Sveriges Tidskrifter, men mitt svar blev till slut att jag inte tror att det behövs någon rapport, utan snarare att man fortsätter att lyfta fram bra case. Men under mina samtal med ett tiotal personer kom det ändå …

Citat från nöjda nätverkare

Postat av den

Mina nätverk är uppskattade och ger både nytta och inspiration till deltagarna. Här är några exempel från deltagare: Värdefullt med ett nätverk som fokuserar på de frågor jag brottas med just nu. Bra att det finns utrymme att prata om såväl dagsaktuella ämnen som mer strategiska utvecklingsområden. Nätverket är en skön oas där man kan …