Hoppa till innehåll

Modernas bokhandel exponerar mer men erbjuder mindre

Postat av den

Moderna Museet i Stockholm har gjort om sin förtjänstfulla butik. Alla böcker om arkitektur är borta, oklart om de får ny plats i någon ny butik i anknytning till Arkitekturmuseum – det hade varit spännande.

Därmed har övriga bokkategorier fått ökad exponeringsyta: Museets egna kataloger, design, foto och konst. Konsten är fortfarande föredömligt välsorterad. Katalogavdelningen har blivit mycket bättre: Bättre exponering och fler titlar. Foto är urvattnad. Mindre exponering (no pun intended) och färre titlar. Och design är ett bottennapp: Mycket mer exponering men det redan magra utbudet är ytterligare decimerat.

Stockholm är ju redan nu begåvat med en fotobokhandel i toppklass, den på Fotografiska. Men nog skulle Moderna kunna hålla något fanan högt inom detta område, speciellt nu när foto är så populärt?

Och det magra utbudet av designböcker är väl mest att se som ett symptom på något som tycks vara en vedertagen sanning: Moderna klarar inte av att hantera sitt uppdrag när det gäller design.

Återstår att slå ett slag för en mycket gedigen, välsorterad och professionell bokhandel inom konst, design, arkitektur och foto: Konst-ig.

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …