Hoppa till innehåll

Nya nätverk till vintern 2023

Postat av den

Mina uppskattade nätverk får tillökning! Hör av dig om du eller någon du känner vill ha en propå med upplägget.

Chefredaktörer på heldigitala titlar
— Utmaningarna handlar till exempel om hur man når fram till läsarna via nyhetsbrev, sök och sociala medier. Vi kommer att prata om hela ekosystemet som behöver vara på plats kring en heldigital titel.

Digitalredaktör räckvidd
— Ett nätverk för digitala redaktörer på medier som i första hand eftersträvar räckvidd, dvs att få ut innehållet digitalt till så många som möjligt. Exempelvis medlems- och organisationstidningar.

Digitalredaktör premium
— Har ni en betalvägg och jobbar med att optimera konvertering, retention och användarbeteende samtidigt som det behövs räckvidd för kännedom och marknadsföring? Då är detta nätverket för dig!

Redaktionschefer
— För dig som har en ledande roll på redaktionen utan att vara chefredaktör. Ofta är det redaktionschefen som håller i mycket av det praktiska och får vardagen att fungera.

Chef och ledarskap
— För dig som främst är intresserad av frågor som rör förmågan att leda och fördela arbetet. Hur får man gruppen att fungera? Hur tar man in rätt kompetens? Hur utvecklar man medarbetarna över tid? Hur hanterar man knepiga situationer som chef och ledare?

Printredaktörer
— Redaktionerna blir mer och mer fokuserade på digitala kanaler och övergripande planering och organisation avspeglar detta. Det här är nätverket för dig som ansvarar för print-tidningen på en i hög grad digital redaktion.

Kommunikationschefer
— Ny grupp med start i februari 2023!

Kommunikationsansvariga
— För dig som har ansvar för kommunikation men inte i så hög grad för personal. Startas när det finns minst fem klara deltagare.

Kolla också citat från några deltagare.

Fler inlägg

Sida lägger ner sin tidning – vad betyder det?

Postat av den

Sidas tidning OmVärlden befaras gå i graven, erfar Journalisten. Åtminstone i sin nuvarande självständiga form. Ska en myndighet verkligen finansiera journalistik som handlar om myndighetens eget verksamhetsområde? Ger inte det ett trovärdighetsproblem? Det är väl upp till de vanliga medierna att bevaka dessa frågor? Verkligheten är tyvärr inte så enkel. Även om vi lever i …

Några tankar om organisationspressen

Postat av den

Vilka är organisationspressens utmaningar vad gäller fortsatt digitalisering? Jag skissade på en rapport om detta för branschorganisationen Sveriges Tidskrifter, men mitt svar blev till slut att jag inte tror att det behövs någon rapport, utan snarare att man fortsätter att lyfta fram bra case. Men under mina samtal med ett tiotal personer kom det ändå …

Citat från nöjda nätverkare

Postat av den

Mina nätverk är uppskattade och ger både nytta och inspiration till deltagarna. Här är några exempel från deltagare: Värdefullt med ett nätverk som fokuserar på de frågor jag brottas med just nu. Bra att det finns utrymme att prata om såväl dagsaktuella ämnen som mer strategiska utvecklingsområden. Nätverket är en skön oas där man kan …