Hoppa till innehåll

Oscar Jacobson vill föryngra varumärket men röjer sin gubbighet genom digitala tillkortakommanden

Postat av den

Hej Oscar Jacobson!

Ni gör fina kläder, jag skriver det här i all välmening. Nyss var jag inne på er sajt http://www.oscarjacobson.com/ via en annons på modesajten Manolo.

Bannern på manolo.se drar ögonen till sig genom rörelse och genom att flera bilder visas efter varandra. Bra! Sajten är lagom cool och den ligger helt okej i linje med det ni vill uppnå. Musiken är lite 2001, men det är nog er målgrupp också – så det må vara hänt. Bildspelen med inslag av video funkar bra, det känns dynamiskt och på, man dras med! Navigationen är intuitiv och tillvaratar digitala möjligheter på ett bra sätt. Grattis!

MEN!

  • Jag får inte reda på vad kläderna kostar.
  • Det saknas möjlighet att köpa direkt. Jag blir inspirerad, jag är i köpläge, jag hade köpt den där kavajen direkt! Ni missar affärer!
  • Funktionen »Merchandise online« är ett extranät med inloggning. Det finns inga förklaringar, ingen berättelse om vem funktionen är till för. Men ett är säkert: Jag är inte med. Jag är utanför.
  • Samma sak med mediabanken. Ska jag behöva ringa er växel och bevisa att jag är från en tidningsredaktion för att få tillgång till bilder? Jag hade gärna illustrerat det här inlägget med någon snygg sak ur kollektionen.
  • Det saknas stöd för att återposta innehåll på bloggar och sociala sajter. Jag hade velat tipsa om plagg här med bild och en länk, men det går inte. Släpp innehållet till era kunder, de som äger varumärket!
  • Kontaktuppgifter via formulär eller mejl saknas. Varför ska jag behöva ringa er? Eller skicka snigelpost?
  • Jag gissar er invändning: »Sajten riktar sig till branschen och till återförsäljare, det är inte meningen att kreti och pleti ska in där i onödan«. Ni måste förstå att köpbesluten inte sker i butiken med plagget i hand. De grundas när jag ser er annons, googlar, följer en länk.
  • Om ni ska kunna bli yngre måste ni börja med att växa upp. Lycka till!

Som tack för de här ovärderliga råden kan ni buda över en sån där gudomligt snygg rutig kavaj. Storlek 48 blir bra: Morten Postrup, Surbrunnsgatan 26, Stockholm.

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …