Hoppa till innehåll

Trender och nuläge för tidningar på webben

Postat av den

Det här är en genomgång för dig som vill ha en överblick på vad som händer i den digitala världen med fokus på tidskrifter. Jag går igenom viktiga övergripande trender och visar exempel på sajter som använder moderna metoder på ett smart sätt.

Jag besöker er under en redaktionskonferens eller motsvarande, visar exempel och berättar vad som är på gång. Det blir också tillfälle för diskussion. Tidsåtgång minst två timmar. Mejla mig på morten@postrup.se för en offert.

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …