Hoppa till innehåll

Upphandling av content marketing-tjänster

Postat av den

Överväger ni att se över era inköp av Content Marketing-tjänster? Vi hjälper våra kunder med upphandlingar av innehållsmarknadsföring. Resan kan se ut så här:

  1. Utvärdering: Gör vi rätt saker idag med vår innehållsmarknadsföring? Får vi den effekt vi vill ha? 
  2. Strategi: Har vi rätt ansats för vår innehållsmarknadsföring? Stödjer den vår övergripande affärsstrategi på ett bra sätt?
  3. Uppdrag: Vad är det vi behöver hjälp med framöver av vår leverantör? Är vår nuvarande leverantör rätt för oss eller ska vi prova fler byråer i en upphandling?
  4. Leverantörskoll: Vilka leverantörer finns det som passar oss? Vilka leverantörer skulle göra ett bra jobb för oss? Var blir vi en viktig kund?
  5. Kvalificering: Vad kan de olika leverantörerna erbjuda oss som kund baserat på vår strategi och vårt uppdrag?
  6. Urval: Vilken leverantör bedömer vi är bäst på oss baserat på kvalitet, attityd, metoder, pris och andra faktorer som är viktiga för oss?

Så här säger Lisa Alexandersson, publisher på Skogsindustrierna:

Vi använde Morten Postrup som konsult när vi bytte leverantör för vår content marketing. Han hjälpte oss med en process där vi genomförde vår analys och drog våra slutsatser. Han såg till att processen genomfördes, lyssnade in hur vi tänkte och formulerade egna idéer utifrån det. Han designade ett upplägg för våra möten med möjliga leverantörer som gjorde att vi hela tiden tog oss framåt i upphandlingen. Med hans hjälp var det enkelt att komma framåt i processen eftersom vi fick konkreta saker att ta ställning till. Vi sparade mycket tid under upphanlingsarbetet genom att använda Morten. Han kan branschen och kunde plocka fram förslag på leverantörer som kunde vara lämpliga för oss. Han tog fram förfrågningsunderlag och höll i alla kontakter med leverantörer.

Utifrån era behov får ni en offert med fast pris. Vi har inga samarbeten med några av marknadens leverantörer utan jobbar oberoende på ert uppdrag.

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …