Hoppa till innehåll

Ulf Skarin på Veckans Affärer lunchar med läsare – varje dag

Postat av den

Hallå där, Ulf Skarin, chefredaktör på Veckans Affärer! Du kör konceptet »Jag bjuder på lunch, du på idéer«. Hur många luncher har du hunnit med? 

– Jag började för 6 månader sedan. Nu äter jag i stort sett fem luncher i veckan med läsare.

Hur hittar du personer att luncha med? 

– Det är en kombination av twitter och min ledare i tidningen. Sen använder jag konceptet för att gå på folk som jag vill få kontakt med.

Vad brukar ni prata om?

– Alla jag träffar har någon slags agenda. Alla har en idé om något vi borde bevaka. Så det är ett bra sätt att få idéer kring vad vi ska göra.

– Dessutom är det ett bra sätt att få se hur folk pratar om saker. Jag har hittat flera personer som sedan har medverkat på våra seminarier, i paneler och liknande.

Hur förbereder du dig? 

– Inte så mycket. Det är klart jag vet vem det är jag ska träffa, men jag gör ingen direkt förberedelse. Jag vill att det ska vara otvunget.

Och hur går det? 

– Det har fallit väl ut! Ett bra sätt att ha dialog med läsekretsen.

– Dessutom blir det ringar på vattnet. De jag träffar pratar med kolleger och vänner om att de träffat chefredaktören på Veckans Affärer.

Det låter som att fler borde göra så här? 

– Det tycker jag verkligen. Det är fritt fram att sno idén!

Fler inlägg

Några tankar om organisationspressen

Postat av den

Vilka är organisationspressens utmaningar vad gäller fortsatt digitalisering? Jag skissade på en rapport om detta för branschorganisationen Sveriges Tidskrifter, men mitt svar blev till slut att jag inte tror att det behövs någon rapport, utan snarare att man fortsätter att lyfta fram bra case. Men under mina samtal med ett tiotal personer kom det ändå …

Citat från nöjda nätverkare

Postat av den

Mina nätverk är uppskattade och ger både nytta och inspiration till deltagarna. Här är några exempel från deltagare: Värdefullt med ett nätverk som fokuserar på de frågor jag brottas med just nu. Bra att det finns utrymme att prata om såväl dagsaktuella ämnen som mer strategiska utvecklingsområden. Nätverket är en skön oas där man kan …

Nya nätverk till vintern 2023

Postat av den

Mina uppskattade nätverk får tillökning! Hör av dig om du eller någon du känner vill ha en propå med upplägget. Chefredaktörer på heldigitala titlar— Utmaningarna handlar till exempel om hur man når fram till läsarna via nyhetsbrev, sök och sociala medier. Vi kommer att prata om hela ekosystemet som behöver vara på plats kring en …