Hoppa till innehåll

Ulf Skarin på Veckans Affärer lunchar med läsare – varje dag

Postat av den

Hallå där, Ulf Skarin, chefredaktör på Veckans Affärer! Du kör konceptet »Jag bjuder på lunch, du på idéer«. Hur många luncher har du hunnit med? 

– Jag började för 6 månader sedan. Nu äter jag i stort sett fem luncher i veckan med läsare.

Hur hittar du personer att luncha med? 

– Det är en kombination av twitter och min ledare i tidningen. Sen använder jag konceptet för att gå på folk som jag vill få kontakt med.

Vad brukar ni prata om?

– Alla jag träffar har någon slags agenda. Alla har en idé om något vi borde bevaka. Så det är ett bra sätt att få idéer kring vad vi ska göra.

– Dessutom är det ett bra sätt att få se hur folk pratar om saker. Jag har hittat flera personer som sedan har medverkat på våra seminarier, i paneler och liknande.

Hur förbereder du dig? 

– Inte så mycket. Det är klart jag vet vem det är jag ska träffa, men jag gör ingen direkt förberedelse. Jag vill att det ska vara otvunget.

Och hur går det? 

– Det har fallit väl ut! Ett bra sätt att ha dialog med läsekretsen.

– Dessutom blir det ringar på vattnet. De jag träffar pratar med kolleger och vänner om att de träffat chefredaktören på Veckans Affärer.

Det låter som att fler borde göra så här? 

– Det tycker jag verkligen. Det är fritt fram att sno idén!

Fler inlägg

Nätverket för redaktionschefer söker nya deltagare

Postat av den

Nu söker jag nya deltagare till mina två nätverk för redaktionschefer på tidskrifter och motsvarande. Min ambition är att skapa välfungerande grupper av proffs som kommit en bra bit i karriären och inte längre självklart kan utvecklas genom kurser eller utbildningar. I nätverken utbyter vi erfarenheter med andra i en liknande situation och hjälps åt …

Uppsala studentkår kör i diket med nedläggning av Ergo

Postat av den

Uppsla studentkårs styrelse planerar att lägga ned sin egen tidning Ergo. Knasigt. Argumenten för beslutet verkar variera. Dels att kårens ekonomi är så körd i botten att beslutet är nödvändigt. Dels att man tycker att tidningen är omöjlig att styra och i stället gör en ”satsning” på kommunikatörer. Vilket i så fall inte är en …

Råd om redaktionsråd

Postat av den

Låt oss vara realistiska. Det är inte lätt att få till ett bra redaktionsråd. Det finns goda exempel – men alltför ofta slutar äventyret i diket. Tyvärr. Och jag vet inte om jag kan bidra med en formel för hur man ska lyckas, däremot kan jag rada upp en hel del fallgropar som man bör …